Informationbranch
Κινηματογράφος

Γιατί το Elementary είναι πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα καρτούν της Pixar

Δημοσιότητα

Στις 15 Ιουνίου, η ταινία κινουμένων σχεδίων Elementary έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της. Όπως κάθε έργο της Pixar, ήταν καταδικασμένο να έχει υπερβολικές προσδοκίες. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτές.

Το “Elementary” σκηνοθετήθηκε από τον Peter Sohn (“The Good Dinosaur”, “Cloudy Clouds”). Ο Sohn εργάστηκε στο σενάριο, μαζί με τους John Hoberg (“My Name is Earl”), Kat Likell (“My Name is Earl”), Brenda Hsu (“How I Met Your Mother”).

Το “Elementary” αναφέρεται στην πόλη Elemental City, όπου ζουν διαφορετικά στοιχεία. Ανάμεσά τους είναι οι μετανάστες Μπέρνι και Σίντερ Λούμεν, πύρινα στοιχεία γύρω από τα οποία έχει σχηματιστεί μια ολόκληρη γειτονιά. Είναι ιδιοκτήτες ενός μαγαζιού, το οποίο υποτίθεται ότι θα διευθύνει στο μέλλον η κόρη τους Άμπερ. Όταν η Άμπερ γνωρίζει τον Γουέιντ, ένα υδάτινο στοιχείο, αρχίζουν τα προβλήματα – η ίδια διστάζει όλο και περισσότερο να περάσει τη ζωή της στο μαγαζί.

Πολύ απλή ρομαντική γραμμή
Η Άμπερ και ο Γουέιντ είναι εντελώς αντίθετοι. Η Άμπερ είναι η κόρη των μεταναστών, ένα φανταχτερό και νευρικό κορίτσι. Ο Γουέιντ είναι ένας άντρας από αξιοπρεπή οικογένεια και καλή γειτονιά, ανατριχιαστικός μέχρι συναισθηματικός και κλαίει διαρκώς από συγκινητικές ιστορίες. Η κύρια διαφορά τους, ωστόσο, είναι ότι είναι διαφορετικοί, σαν να πρόκειται για ασύμβατα στοιχεία – είναι, άλλωστε, η φωτιά και το νερό. Όσο όμως εξελίσσεται η σχέση τους, τόσο λιγότερο ξεκάθαρο γίνεται γιατί δεν μπορούν να είναι μαζί. Αποδεικνύεται μια κλασική αφελής ιστορία ότι τα αντίθετα έλκονται και ότι δεν υπάρχει απαγορευμένος έρωτας. Η ρομαντική γραμμή καταλήγει να είναι βαρετή.

Το μόνο πράγμα που πραγματικά μπαίνει εμπόδιο στους χαρακτήρες είναι οι γονείς της Άμπερ, οι οποίοι δεν θέλουν να αλληλεπιδράσει η κόρη τους με το τοπικό, ιθαγενές στοιχείο. Την ίδια στιγμή, οι γονείς του Wade δεν εμποδίζουν με κανέναν τρόπο τη σχέση τους. Δηλαδή, η εθνοτική σύγκρουση προκαλείται μόνο από τη μία πλευρά, κάτι που είναι μάλλον περίεργο. Στην πραγματικότητα, όλα όσα έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση στην κοινωνία φαίνονται παράξενα στο καρτούν.

Μια επιφανειακή ιστορία των μεταναστών
Το “Στοιχειώδες” ασχολείται με τα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά των μεταναστών. Οι γονείς τους έλκονται από την κουλτούρα της πατρίδας τους, επιβάλλοντάς την και στους απογόνους τους. Ταυτόχρονα, το παιδί είναι πιο εξοικειωμένο με το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ παιδιών και γονέων. Το “Στοιχειώδες”, αφενός, αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτό, αφετέρου, όμως, χρησιμοποιεί κλισέ. Εξαιτίας τους, οι χαρακτήρες χάνουν την ατομικότητά τους.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκεται το οικογενειακό μαγαζί όπου υποτίθεται ότι εργάζεται η Άμπερ. Ομολογουμένως, το καρτούν δεν εξηγεί ποτέ γιατί οι μεγαλύτεροι πιστεύουν ότι η Άμπερ δεν μπορεί να επιλέξει. Η γνώμη των γονέων παρουσιάζεται ως δεδομένη, με την οποία ο θεατής πρέπει να συμβιβαστεί.

 

Δημοσιότητα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Τομ Κρουζ ξεπέρασε τον εαυτό του: εμφανίστηκαν κριτικές για τη νέα ταινία Mission Impossible.

Ο Chad Stahelski εργάζεται σε μια εκτεταμένη έκδοση του John Wick 4.

Όμορφες ταινίες που χρειάζονται συνέχεια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή R