Informationbranch
Στυλ

Τι είναι η country μουσική και πώς την ενσωματώνετε απρόσκοπτα στην γκαρνταρόμπα σας;

Δημοσιότητα

Τι είναι το country style;
Επιπλέον, υπάρχουν δύο στυλ με το ίδιο όνομα που και τα δύο προέρχονται από τον 19ο αιώνα. Για τους Βρετανούς, ήταν μια τάση που ξεκίνησε από τα εξοχικά κτήματα των γαιοκτημόνων. Φυσικά, η “επαρχιακή μόδα” τους δεν έμοιαζε με τη σύγχρονη μόδα του να παίρνεις ό,τι σου περισσεύει από το ντουλάπι. Εξακολουθούσαν να είναι πολυτελή, αλλά πιο άνετα ρούχα που μπορούσαν να φορεθούν για κυνήγι και τσάι σε ένα περισσότερο ή λιγότερο επίσημο περιβάλλον. Αυτό είναι το στυλ στο οποίο αναφέρονται τα ταμπλόιντ και τα glossy όταν γράφουν για τις εμφανίσεις της Kate Middleton, για παράδειγμα.

Αλλά πιο συχνά το country style γίνεται αντιληπτό ως ένα αμερικανικό στυλ των όχι πλούσιων μεταναστών, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα τον XIX αιώνα. Αυτοί δεν ήταν πλέον πλούσιοι γαιοκτήμονες του Νότου που ντύνονταν με άβολα, πολυεπίπεδα, αλλά συμμορφούμενα ρούχα. Αυτοί είχαν την πολυτέλεια, επειδή οι μισθωτοί εργάτες και οι σκλάβοι έκαναν τα πάντα γι’ αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν για τον εαυτό τους ή για κάποιον άλλον, οπότε είχαν πολύ διαφορετικές απαιτήσεις για την ένδυση. Αυθεντικά ρούχα σε αυτό το στυλ μπορούσε κανείς να δει σε ταινίες για καουμπόηδες και χρυσοθήρες. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι στις ταινίες οι καουμπόηδες είναι συνήθως τυχοδιώκτες, που ανταγωνίζονται τους σερίφηδες. Αλλά στη ζωή ήταν περισσότερο σαν βοσκοί, εργάτες σε αγροκτήματα – και ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το στυλ.

Φυσικά, η τάση έχει μεταμορφωθεί με τα χρόνια, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί πολλούς οπαδούς.

Πώς να ενσωματώσετε το country style σε μια σύγχρονη γκαρνταρόμπα
Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η τάση της μόδας συνδέεται συχνά με ιστορικές ταινίες και φεστιβάλ country μουσικής, μπορεί να φαίνεται ότι συνεπάγεται μια ορισμένη καρτουνίστικη, μασκαρεμένη εμφάνιση. Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο για την country μουσική να δημιουργεί μια εσκεμμένα σέξι εμφάνιση. Και στην πραγματική ζωή, λίγοι άνθρωποι θέλουν να σοκάρουν το κοινό με μια καουμπόικη στολή ή να μοιάζουν σαν να έχουν μόλις βγει από μια φωτογράφιση. Έτσι, μπορεί να νομίζετε ότι η country μουσική δεν είναι για εσάς.

Τούτου λεχθέντος, πολλοί από εμάς φοράμε ήδη αντικείμενα αυτού του στυλ και μπορεί να μην το γνωρίζουμε καν.
Δηλαδή, το country style είναι εύκολο να ενσωματωθεί στη σύγχρονη αστική ζωή, αν δώσετε προσοχή όχι στα ενδυματολογικά στοιχεία αλλά στην ουσία του (την οποία θα συζητήσουμε παρακάτω). Επιπλέον, με βάση την γκαρνταρόμπα του country style μπορείτε να δημιουργήσετε σύνολα παρόμοιων τάσεων, όπως το φεστιβαλικό και πιο λαμπερό boho style ή το brutal rockabilly. Επιπλέον, τα κομμάτια του country style είναι συχνά αρκετά ουδέτερα για να τα συνδυάσετε με οτιδήποτε άλλο.

Τι το σπουδαίο έχει το country style στα ρούχα;
Τα φυσικά υλικά.
Τον 19ο αιώνα, οι άνθρωποι δεν είχαν τις εγκαταστάσεις για να φτιάχνουν φτηνά συνθετικά από προϊόντα πετρελαίου. Τα φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, το λινό, το μαλλί, το δέρμα, το σουέτ κ.ο.κ. ήταν στη μόδα. Τα βαριά, ανθεκτικά υφάσματα, όπως το τζιν και το χοντρό δέρμα, προτιμήθηκαν.

Διακριτικά χρώματα
Τα περισσότερα ρούχα εξοχής διατίθενται σε φυσικά χρώματα όπως το καφέ, το μπεζ, το πράσινο του γρασιδιού κ.ο.κ. Αλλά με τα σύγχρονα στυλ, η επιλογή των αποχρώσεων επαφίεται σε εσάς.

Ευκολία
Το στυλ της εξοχής συνεπάγεται ότι τα ρούχα πρέπει να είναι άνετα για να περπατάτε για πολλή ώρα, να ιππεύετε ένα άλογο, να κάνετε δουλειές του σπιτιού. Ακόμα και αν κοιτάξετε ταινίες με κοστούμια, αποδεικνύεται ότι τα διάφορα στοιχεία των ρούχων εκεί δεν είναι για την ομορφιά, αλλά για τη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, οι καουμπόικες μπότες κάνουν πιο άνετη τη σέλα και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο σας προστατεύει από τον ήλιο. Το κασκόλ γύρω από το λαιμό δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ μόδας, αλλά και ένα προστατευτικό προσώπου – αν και πιο συχνά όχι από τον σερίφη, αλλά από την άμμο και τη σκόνη.

 

Δημοσιότητα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πράγματα σε στυλ grunge

Preppie – πώς να φαίνεστε σαν καλός μαθητής

Τι είναι το lagenluck και γιατί συγχέεται με το boho;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή R